ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα παιδιά δεν τα βλέπουμε σαν μικρούς ενήλικες. Κατά την ανάπτυξη των προγραμμάτων κατάρτισης μας, του συστήματος βαθμολόγησης, του προγράμματος σπουδών, των μαθημάτων και των μεθόδων διδασκαλίας, έχουμε εξέτασει προσεκτικά τις μοναδικές ανάγκες των παιδιών και των εφήβων.

Αυτές τις μέρες, με τη βία σε άνοδο και τον εκφοβισμό (bullying) να γίνεται όλο και πιο συχνό φαινόμενο, τόσο το εκπαιδευτικό σύστημα όσο και οι γονείς αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαχείριση της βίας που απευθύνεται σε παιδιά. Είναι σημαντικό οι νέοι άνθρωποι να αποκτούν δεξιότητες, ικανότητες, τεχνικές και τακτικές για μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απροσδόκητη αντιπαράθεση που τους επιβάλλεται.

Στο Ισραήλ, όπου δημιουργήθηκε και συνεχίζει να αναπτύσσεται το Krav Maga, τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν επιτυχώς διδάχτεί αυτή την τέχνη, για πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Στις περισσότερες χώρες, οι συμμετέχοντες στα μαθήματα Krav Maga πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, και σε ορισμένες άλλες, πάνω από 16. Πρόσφατα, όμως, έχουμε αρχίσει να διδάσκουμε και νεότερους σε επιλεγμένες χώρες.

Η διδασκαλία του Krav Maga για παιδιά περιλαμβάνει ειδική εκπαίδευση, κατάρτιση και εργαλεία που ταιριάζει στην ηλικία και το περιβάλλον τους.