ΕΚΠΑΙΔΕΥΣH

Η διεθνής ομοσπονδία της Krav Maga Global είναι ο πιο εξειδικευμένος φορέας εκπαίδευσης και εξέλιξης του Krav Maga σε όλο τον κόσμο. Με βάση την Νετάνια, στο Ισραήλ, η K.M.G. εκπροσωπείται σε περισσότερες από 60 χώρες με πρόεδρο τον κύριο Eyal Yanilov και την επίλεκτη ομάδα εκπαιδευτών του. Η K.Μ.G είναι ένας διεθνής πάροχος κατάρτισης και εκπαίδευσης στο Krav Maga, το εξειδικευμένο Ισραηλινό σύστημα τακτικών αυτοάμυνας. Η KMG παρέχει προγράμματα πιστοποίησης εκπαιδευτών, μετεκπαίδευσης εκπαιδευτών, και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε στρατιωτικά τμήματα και σώματα ασφαλείας . Η Κ.Μ.G ειναι πλέον παρούσα και στην Κύπρο μεταφέροντας την τεχνογνωσία της και στην χώρα μας κατευθείαν από την πηγή.
Τo σύστημα τακτικών αυτοάμυνας Krav Maga δίνει αποτελεσματικές απαντήσεις στα κρούσματα βίας λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες κάθε πολίτη ανεξαρτήτου φύλου, φυσικής κατάστασης, ιδιότητας ή ηλικίας και πάντα στα πλαίσια της νόμιμης αυτοάμυνας. Δεδομένης της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας στην χώρα μας έχει πλέον καταστήσει αναγκαία την απόκτηση δεξιοτήτων στις ικανότητες πρόληψης και αποτροπής βίαιων ή εγκληματικών ενεργειών, κατά της σωματικής μας ακεραιότητας αλλά και των αγαπημένων μας προσώπων .
Εάν σας ενδιαφέρει η γρήγορη και αποτελεσματική εκμάθηση ενός ταχέως εξελισσόμενου συστήματος αυτοάμυνας σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στα τμήματα εκμάθησης στην μοναδική πιστοποιημένη σχολή  Krav Maga Global Κύπρου

Γενικές πληροφορίες

Krav Maga σημαίνει «μάχη επαφής» και είναι ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα συστήματα αυτοάμυνας σε ολόκληρο τον κόσμο . Δημιουργήθηκε αρχικά ως το επίσημο σύστημα αυτοάμυνας του Ισραηλινού στρατού και στη συνέχεια προσαρμόστηκε στα πλαίσια και τις ανάγκες του απλού πολίτη. Επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αυτοάμυνα και διδάσκει τρόπους αντιμετώπισης απειλών και επιθέσεων από έναν ή πολλούς επιτιθέμενους, άοπλους ή ένοπλους προσφέροντας στον ασκούμενο μοναδικές και εξελιγμένες μεθόδους και τακτικές μάχης .

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Krav Maga?

  • Οι τεχνικές του είναι εξαιρετικά πρακτικές και αποτελεσματικές καθώς ελέγχονται και εξελίσσονται διαρκώς με βάση την εμπειρία από την εφαρμογή τους σε πραγματικές συνθήκες.
  • Η εκμάθησή τους είναι εύκολη, η εκτέλεσή τους φυσική και προσαρμόζονται στον εκπαιδευόμενο καθώς και στις περιστάσεις.
  • Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να αποκτήσουν και να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο ικανότητας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα
  • Τα εκπαιδευτικά σενάρια επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών και βίαιων καταστάσεων που δεν υπήρχαν σε παλαιότερες εποχές.
  • Οι μέθοδοι εκπαίδευσης είναι ειδικά σχεδιασμένες στο να προετοιμάζουν τον ασκούμενο να λειτουργεί κάτω από στρές και το σοκ μιας βίαιης επίθεσης.

Ποιά είναι τα οφέλη?

Η καρδιά του συστήματος είναι η αυτοάμυνα αλλά το Krav Maga είναι πολύ περισσότερα. Οι προπονήσεις συνδυάζουν την αερόβια και αναερόβια άσκηση καθώς και ειδικές ασκήσεις που αναπτύσσουν την ταχύτητα, ισορροπία και συντονισμό. Ο κάθε ασκούμενος δουλεύει με βάση το δικό του επίπεδο φυσικής κατάστασης το οποίο βελτιώνεται διαρκώς. Το Krav Maga είναι ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης και ζωής. Αναπτύσσει τις σωματικές, νοητικές και ψυχικές ικανότητες που βοηθούν τον άνθρωπο σε όλες τις πτυχές της ζωής του.
Ποιος μπορεί να ασχοληθεί?
Το Krav Maga απευθύνεται σε παιδιά, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Οι τεχνικές του είναι εύκολες στην εκμάθηση και στην εφαρμογή γιατί βασίζονται στις φυσικές κινήσεις και αντιδράσεις του ανθρώπινου σώματος και όχι σε μια τεχνητή κινησιολογία. Έχουν προέλθει από επιστημονική εργασία, έρευνα και εξέλιξη δεκαετιών έτσι ώστε να είναι απόλυτα λειτουργικές και συμπαγείς και να υπηρετούν το σκοπό τους απλά χωρίς τίποτα περιττό ή υπερβολικό.